Vinspecialisten Assens

Vinspecialisten Assens

Din vinhandler på Vestfyn
V/ Henrik Lund Nim
Østergade 10
5610 Assens
Tlf.: 64 71 11 63

En analyse af James Bonds drikkevaner

Ingen kategori 🕔december 22, 2012 0 comments

I år er det 50 år siden at den første James Bond film blev vist, og i den anledning viser DR hver lørdag alle James Bond film i kronologisk orden. Det er sjovt at se og gense de gamle film, som med nutidens politiske korrekte briller hvis ikke er helt comme il faut. Der bliver røget, horet og drukket igennem, så det er en fornøjelse.

 

Jeg har undersøgt hans drikkevaner, da han jo har en ualmindelig god, og utrættelig,  smag for de våde varer. Det vi især kender ham for, er bemærkningen ”I want a dry Martini. Shaken not stirred.” Det pudsige er at det ikke er hans favorit drik. I bøgerne drikker han 317 gange. Hver 3. gang er det Bourbon on the Rocks. Derefter kommer Champagne, og først på 3. pladsen kommer Vodka/Martini.

 

I filmene er det lidt anderledes, for der er det Champagne, der er hans absolutte favoritdrik, og gerne af mærket Dom Perignon, (som i dag koster omkring 1000,00 kr. fl.). I den første film Dr No fra 1962, skal han uskadeliggøre Dr No’s livvagt med en Dom Pérignon, hvortil Dr No siger “Det ville være en skam. Det er jo en Dom Pérignon 1955!” Bond svarer køligt: ”Jeg foretrækker 1953”. Og det var nærmest kutyme, at når Bond blev præsenteret for en speciel årgang, foretrak han en anden.

I Goldfinger fra 1964 får han sin favoritårgang, og kan ikke nøjes med en enkelt flaske, da han drikker 2 flasker Dom Pérignon 1953 med Pussy Galore, og udtaler ”Der er nogle ting, som bare ikke er i orden. Såsom at drikke Dom Pérignon 1953, som ikke er afkølet ordentligt. Det er faktisk ligeså slemt, som at høre The Beatles uden ørepropper.”

I Live and let die fra 1973, er det Roger Moore, som første gang spiller rollen, som Bond. For at adskille Moore og Connery, begynder Bond nu at drikke Bourbon, som i bøgerne, og ryge store cigarer. Desuden er det i den film, vi første gang, ser den Champagne, han drikker i dag, Bollinger. Champagne firmaet Bollinger har betalt filmselskabet MGM, et astronomisk beløb, for at være hans favorit Champagne. Og det kan sagtens betale sig. Hvor Champagne salget generelt går tilbage med ca. 5 % om året, forventer Bollinger at gå frem med 5 % i år, og 8 % næste år.

Som et lille kuriosum kan nævnes, at Ian Flemming’s eget favorit Champagne mærke, Taittinger, frabedte sig nogensinde at være med i en James Bond film, efter at Tatiana Romanova’s glas Taittinger i ”From Russia With Love” var forgiftet. På trods af flere henvendelser har Taittinger aldrig tilgivet MGM.

Enkelte gange ser vi Bond drikke rødvin. F.eks. i ”Diamonds are Forever” hvor han afslører en snigmorder, Mr. Vint, der som udklædt tjener, serverer en flaske Mouton Rothschild 1947. Bond replicerer: ”Jeg havde forventet en rød Bordeaux, til et sådant fantastisk måltid” Mr. Vint svarer: ”Desværre har vi ikke rød Bordeaux på lager, Mr. Bond”. Hvorefter Bond iskoldt dræber tjeneren. Alle ved, undtaget snigmordere, at Mouton Rothschilds ER en rød Bordeaux. Ikke sandt?

Ingen kommentarer

Hvad siger folk?

Skriv en kommentar

Tag del i snakken